Diskuse

My a oni

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte jednoznačně pravdu, nicméně... Je otázka, jestli se vás týká označení "cikán." V poslední době se setkávám s tímto označením učeným opravdu pro "nepřizpůsobivé". 

Nepřijdete mi takový... 

Nicméně chápu, že se vás to dotklo. Problém je ovšem dost hluboko zakořeněný a podle mého se nevyřeší, pokud k tomu nepřispěje svou rukou k dílu i stát, který konečně přestane měřit dvojím metrem.

0 0
možnosti
Foto

S tím , co jste napsal, nelze nesouhlasit...R^

3 6
možnosti
Foto

Je to tak, všichni MY se asi bojíme těch, co jsou ONI... Škoda

1 6
možnosti
IF

Mám mezi slušnými Cikány velice dobré známé, které vždy rád vidím.

Ale nutně musím opět citovat RNDr. Josefa Hausmanna, CSc.:

"Rozdíl mezi statistickým rasistou a rasistou (a potažmo mezi antifeministou statistickým a čistým) je velký. Rasista opovrhuje každým příslušníkem pro něj méněcenné rasy či národa. Dívá se třeba na černocha jako na psa, i kdyby před ním stál sám Duke Ellington, Jess Owens nebo Carl Lewis. Statistický rasista se však klaní všem velikánům a uznává všechny slušné lidi bez rozdílu rasy. Obdivuje se tudíž i černým Armstrongům, Johnsonům, Burrelům a tisícům černých lékařů, fyziků, jazzmanů, sportovců i prostých poctivých lidí. Nemůže však přehlédnout, že za nimi se skrývá statisticky mnohonásobně vyšší počet flinků, budižkničemů, lenochů, zevlounů, zlodějů, vyžírků, vychcánků a lhářů, než je tomu v průměru u bílé rasy. (Totéž platí i o cikánech, arabech atd.). Mezi bílými jsou samozřejmě také vrahové, zloději, podvodníci a lenoši, ale u nich je statisticky vyjádřený poměr mezi těmito grázly a tzv. slušnými lidmi (anständige Leute, decent people) mnohonásobně nižší. Obhájci a zastánci cikánů, černochů atd. argumentují tím, že jejich problém spočívá v zaostalejší civilizaci a vzdělání. Tím to ale není. Oni mají tu lenost, která plodí další neřesti, vrozenou (statisticky). Vždyť jak si vysvětlit, že po staletích jejich soužití s bílým člověkem je dodnes o hrůzu procházet černošskými a portorikánskými čtvrtěmi v amerických velkoměstech či cikánskými ulicemi u nás? Mám-li v pytlíku devatenáct modrých kuliček a jednu červenou, pak téměř s určitostí (vyplývající ze statistického počtu pravděpodobnosti) z něj namátkou vytáhnu modrou. A se stejnou určitostí, mám-li do firmy přijmout cikána nebo Portorikánce, přijímám flinka, šlendriána a potenciálního zloděje, a to bez ohledu na to, že mezi nimi existují olympijští vítězi a nositelé Nobelových cen – bohužel ve statisticky zanedbatelné menšině."

12 4
možnosti
ZB

Česká společnost má víc tolerance s nepřizpůsobými lidmi než je třeba. Je nutné je nechat se živit samostatně, tedy bez kriminálních činů. Rómové jsou většinou paraziti na většinové části obyvatel Čerska a nepřináší nic pozitivního do soužití obyvatel. Je třeba na tyto lidi mít stejně tvrdý metr jako na ostatní.

15 2
možnosti
PK

Lidsky chápu, že se vás první post dotkl, i když si neodpustím rýpnutí- jste Rom a je tam psáno o cikánech- u toho druhého mě také píchl osten jakési ukřivděnosti.

 A ani jeden z nich mi nepřijde vtipný, bohužel ten první je prostě ze života- nadnesený, zveličený, napsaný tak, aby zabolel- ale bohužel ....  dokud bude denně třeba jen na iDnes v černé kronice minimálně jedna zmínka o tč, nebo přestupku spáchaného cikánem, což v poměru s cca deseti miliony dalších obyvatel ČR prostě statisticky nevychází pro toto etnikum nijak dobře, pak se budou mezi lidmi takové posty vymýšlet a sdílet :-/

17 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik