Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

xKROKODYLx

21. 12. 2010 20:17
A JA JEN DODAM

''''Kdykoliv zajdu někam na návštěvu tak se tam vyváří jak pro armádu vojáků, bůček se peče, ať je neděle, nebo středa a hrnce na plotně plné, až po okraj. Kvartýry vyšperkované, oblečení všechno značkové a cigarety na stole s velbloudem. '''' - a ja jen dodam, ze vetsinou z davek, na plynu ktery nikdo nikdy nezaplati a za svitu zarovky, ktera jede na proud z chodby a v byte za ktery nikdo nikdy nezaplati najem... Ale co uz taky. Staci na socialku vzit par deti, udelat bordel a nebo rict to kouzelne slovo RASIZMUS... Obdiv tem jako je autor, kteri alespon objektivne hodnoti.Rv

0 0
možnosti
N

Nalek

21. 12. 2010 20:16
jednoduchost

Milý pane moc si Vás vážím, přesto píšete trochu o všech.Nejen o Romech , ale o polovině (nejméně )české populace. Měl by jste psát o tom, jak žijí slušní Romové a není jich úplně málo. Sám Rom nejsem, můj kamarád ano, vystudovaný , dvě chytré děti a problémy.....deprese, docela závažné existencionální.Má sice dobrou práci, ceněný kolegy, přesto má obavu vyjít mezi lidi ven, protože se na něj většina dívá přes prsty.Hází ho do jedno pytle s ostatními, skinheadi na něho pokřikují. Navíc jeho matka ( když mu bylo 5 let) si z  podobných důvodů  vzala život. Nezvládla to, tlak okolí, strach o děti, rasitické útoky.  Rasitické útokyjsou  když Vám dotyčný nic neudělal (nic nedělá) a pokřikujete na něj. Vím co bude za příspěvky..Romové napadají....ale ne všichni, ti slušní nejsou vidět a dostávají na frak jako Židé v nacistickém Německu. ( chybí je konc.tábory). To kdyby se Vám povedlo, setřást kolektivní vinu.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

21. 12. 2010 20:31
Re: jednoduchost

Generalizace je bohužel obrana jednotlivce - mechanismus, jak se vyhnout potenciálnímu nebezpečí. Mrzutý je, že na to ti slušní doplácejí.

0 0
možnosti
S

seetal

21. 12. 2010 19:39
Blbosti II

A to je posleze dostatecna inspirace jit do prace nez brat 3,5-4,5 tkc socialky. Ten problem souziti vidim v uvedomelem snizovani zivotni urovne obyvatelstva v Cr rizeny vladou. A jako domino efekt pak vzrustajici nenavist cechu vuci cikanum. Jinymi slovy retardovana vetsina cechu vinni cikany z  neuspechu a prezivani. Bohudik cikani kradou jen autoradia a dnes uz prazdne penezenky. Nejvetsi zlodeji jsou sami cesi.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

21. 12. 2010 20:01
Re: Blbosti II

Kupní síla dramaticky roste, bohužel s tím roste chuť a potřeba si kupovat různé nesmysly a s tím následně pocit chudoby. Opak je pravdou - jsme jedna z nejbohatších zemí světa.

0 0
možnosti
S

seetal

21. 12. 2010 19:33
Blbosti

Meles same blbosti, nevim jestli ze sebemrskacstvi se chces zalibit bilym nebo se snazis zmirnit napjeti ve spolecnosti? az tak hluboce do tebe nevidim. A ted k duvodu chovani mensiny. Proc by se meli snazit? Chodit do prace nic neprinese - to je fakt a kdyz uz to nekdo z mensiny zkousi tak jej vsichni poslou do p--i. Aniz by mu dali prostor (protoze on je cigan tak jej tady nechceme, co by rekli lide). Po nekolika pokusech i s maturitou v kapse jsou moznosti bud jit kopat kanaly nebo se vysrat na praci a brat socialku jako kompenzaci za ponizovani a smat se hloupym cechum chodici do prace a presto zijicich na pokraji chudoby. Nevim proc srovnavas vietnamce s cikany? a videt kouzlo uspechu v suche ryzi? no to nemyslis vazne. Nebyt opet hlouposti cechu tak dneska ti vietnamci zerou stale ryzi, protoze danove uniky jsou trestne i v ceskozlodejsku. Jednu hloupost pochopili i nejaci pomateni juho-slovane u jadranu a zakonem stanovili minimalni mzdu 14 500,- kc (slovinsko).

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

21. 12. 2010 19:59
Re: Blbosti

1) Jaká by byla u nás nezaměstnanost, byla-li by minimální mzda těch 14,500 ? 

2) Kouzlo není v suché rýži, ale v tom, že se někdo uskromní a investuje do budoucnosti

3) Kolik je tu cikánů s maturitou nebo alespoň vyučených? Jaké jazyky umějí? Co umí na PC? Jakou mají kvalifikaci?

0 0
možnosti
FP

clockan

21. 12. 2010 19:20
Mají to v krvi

Vědci zjistili, že cikánský styl života (žití v přítomnosti a nezájem o budoucnost) je ve skutečnosti chyba určitého genu na jednom chromozomu. Je to vrozená vada, která se u cikánů dědí už mnoho stovek let a nejde s tím vůbec nic dělat. Podobně jako nezměníte vrozenou homosexualitu, neexistuje způsob, jak "vyléčit" cikána. Je to v genech, smiřme se s tím. Dokud se bude v cikánské populaci šířit chybný gen, chování většiny se nikdy nezmění. Ano, existuje uvědomělá menšina, u které došlo vhodným křížením k potlačení funkce defektního genu, ale takových je jen pár procent. Buďme tolerantní a berme je takové, jací jsou.

0 0
možnosti
C

cakekake

21. 12. 2010 18:59
Vietnamci x cikáni

Téměř s vámi souhlasím, pouze s tím rozdílem, že ten Vietnamec to pro tu další generaci (a vůbec pro budoucnost) dělal za svoje! V těch příšernejch podmínkách ještě dokázal pracovat, starat se o sebe sám a dokonce z toho ještě ušetřit. Většina cikánů toho bohužel není schopna ani z peněz, které dostávají zadarmo od nás. Ale opravdu oceňuji to, že jste to dokázal pochopit, pojmenovat a napsat. Bohužel přesto, že s vámi v podstatě souhlasím a používám i stejné výrazy jako vy v článku, tak mě za tento názor pravděpodobně brzy smáznou. A to, že se o tom nesmí mluvit a psát, to lidem taky vadí. Chápu však, že za to už většinou mentalita cikánů nemůže - to je bohužel předpos*aná mentalita některých neužitečných idi*tů z většiny, kteří se snaží být za každého režimu velmi "iniciativní". Vám přeji šťastné vánoce a hodně úspěchů do Nového i nového roku.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

21. 12. 2010 18:52
problém Romů není rasový, ale sociální

Lidem nevadí odlišná barva pleti, ale odlišné (a dost otravné) zvyky většiny romské populace - od živých a energických projevů na ulicích (bezohledné řvaní, okupování parků, život na ulici), bezohledné a asociální žití v bytech (hlučné chování, nečistota, drobné krádeže, četné mnohadenní návštěvy atd.), absence snahy se posunout dál - vzdělávat se, začít pracovat, nutit děti do školy atd. Většinová populace nemá ráda Romy, protože většina z nich patří k sociálnímu dnu společnosti, která navíc žije na úkor ostatních.

Velmi se omlouvám těm 5-15% Romů, kteří jsou sociálně i ekonomicky někde jinde a řada Čechů jim může závidět. Oni jsou důkazem, že v etnické odlišnosti to nejde. Ano, cikán to má v Čechách vždycky těžší, ale jde jen o to prorazit nedůvěru většiny. Ale nelze se divit, že jsou lidé ostražití.

0 0
možnosti
AP

radio_svobodna_evropa

21. 12. 2010 18:26
...

Vetsina lidi, kteri na vas ukazuji jako na skodnou, nadavaj, nejradeji vas videli internovane a nekteri dokonce i....vite, vetsina to nemysli vazne, jsou ale ve stadiu, kdy citi, ze uz nelze ze strany bilych vyvinout vetsi usili, uz nemuzou delat vice. Romska komunita uz prece musi citit, ze nemuze stupnovat sve pozadavky, ze uz nemuze na ukor jinych zit si dobre a nic nedelat. Kdyz silil v nemecku nacismus, vetsina nemcu s nimi nesympatizovala, nacisti ale zacali vyuzivat silou svou moc a a zacali tou silou resit i "nesvary" te doby. Romove v te dobe na tom nebyli jinak nez dnes (v kontextu doby prosim) , a kde skoncili....pritom stacilo jen malo, zacit se chovat podle beznych pravidel. Chci tim rici, ze lide jsou nepoucitelni a historie se opakuje. Nevim jestli to bude za 5 nebo 20 let, ale verte, ze to prijde a opet se dostane k moci nejaka agresivni skupina a bude se to "mydlit". Tak asi tolik casu vam zbyva, aby jste se stali obcany evropy a nezustali jenom romy ....

0 0
možnosti
JB

Dabi

21. 12. 2010 18:16
Popsaná

skutečnost má kořeny v minulosti,....... Život Cikánů měl menší cenu než život divoké zvěře. Pořádaly se na ně štvanice, byli houfně pobíjeni, ženy mrzačeny nejčastěji uřezáním uší, muži věšeni. Byl to krutý středověk, ale jak potom posuzovat krutosti dvacátého století. Legálně zůstalo trpěno několik cikánských rodin pouze na panství Kouniců a Lichtenštejnů na jižní Moravě.

Zmírnění pronásledování a konec zabíjení Cikánů přináší až osvícenství za vlády Marie Terezie a Josefa II. Stát začíná uplatňovat snahy o asimilaci, o splynutí Cikánů s ostatním obyvatelstvem. Císař Josef II. se pokoušel delší dobu o usídlení Cikánů také na několika místech jižní Moravy................. a tohle má velký podíl na tom, že značná část Rómů má v podvědomí, že důležitý je dnešek, protože nevěděli, jestli se zítřka dožijí

0 0
možnosti
V

vestec

21. 12. 2010 18:31
Re: Popsaná

Až po Moravu článek má úroveň,ale ten dovětek to je asi fantas magoras..oni moc dobře vědí co chtějí,ale odmítají co chce po nich společnost a splečnost je ,tak hloupá,že jim to umožňuje a to je ten problém dnešní ho začlenění cikánu do procesu aby se měli lépe jen chtít a ne být přiživníkem(nejsou všichni)ale většina je a pokud by se ,tak stalo náhled majority by se změnil!!

0 0
možnosti
JN

Bubrak

21. 12. 2010 18:06
karma

R^pekny, ocenuji zvlast ze to pisete jako Rom (nebo Cikan chcete-li, pro me to nema pejorativni vyznam), preji Vam v zivote mnoho uspechu R^sam mam mezi Romy mnoho pratel, ti ale uvazuji jako Vy ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik