Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DanielPuschman

22. 12. 2010 8:48
karma

Vy máte smůlu v tom, že ti špatní jsou bohužel víc vidět než ti slušní, protože přitahují pozornost. Ale na druhé straně je zase taky vidět lidi jako jste Vy a Bangovi třeba, a to je dobře. Jinak tím popisovaným životním stylem žijí lidé všech ras a barev.

0 0
možnosti
R

rizo4

22. 12. 2010 8:50
Re: karma

jakym popisovanym stylem ziji lide vsech ras a barev? tim vietnamskym nebo romskym?

0 0
možnosti
MK

Kousavka

22. 12. 2010 8:46
Super příspěvek

Romové si neuvědomují, že i bílí takto začínají.

Ještě jste měl dodat, že cesta k bohatství nepovede přes 6 nebo i 15 dětí, ale třeba jen přes dvě, kterým dáme vzdělání.

0 0
možnosti
R

rizo4

22. 12. 2010 8:42
to nestaci

vietnamci maji daleko vyssi prumernou inteligenci nez romove, proto romske deti nikdy uspesne studovat nase skoly nemohou, nezvladnou jejich osnovy, ale alespon se vyucit, popripad nekteri nadani dokoncit stredni a poctive se vetnovat praci, to by zvladnout mohli

0 0
možnosti
R

rizo4

22. 12. 2010 8:44
Re: to nestaci

a setreni penez je az to posledni, nejdrive by se rodice museli detrem venovat, obcas mi prijde ze milovat u romu deti znamena zmlatit ucitelku ve skole, ale ucit se s nim vecer nebo se starat kde beha a zda nefetuje to ne

0 0
možnosti
MM

maryfox

22. 12. 2010 8:42
Přítel vietnamec

je nejen pracovitý, skromný, ale i moudrý. Neřekl jste nám jak je to s jeho dětmi. Jistě je samozřejmostí, že chodí pravidelně do školy a dobře se učí. Tím si zajišťují svůj statut slušných a pracovitých lidí. Vědí, že vzdělání je důležitější, než bůček v hrnci. Toto se pokuste vysvětlit svým blízkým, protože my i vietnamci to víme.

0 0
možnosti
PD

P.D.F

22. 12. 2010 8:34
Zkušenost z Německa.

Winefest, Heilbron, asi před 10 lety. Cikáni, špinaví, žebrali a kradli. Dodávka plná policistů, cikány obklíčit, pendrekem přes ledviny, když někdo nastupoval pomalu. Ptám se známého, co s nimi udělají. Vyvezou za město přidají pár ran pendrekem a nechají v lese. Zpátky se tak rychle nedostanou a co by s nimi dělali na služebně. Kdyby někdo jen špitnul razyzmus, dostal by dvojnásobek ran. Oni  nedostali naloženo, protože to byli cikáni, ale protože parazitovali a kradli na městské slavnosti, kde je většina voličů. Jak příbuzný říká. Lidi nezvolí starostu, bude jiný policejní rada budou jiné změny. Lépe vyjít voličům vstříc. Ale už se to změnilo i tam, zejména s ohledem na turecké imigranty.

0 0
možnosti
S

sarahyna

22. 12. 2010 8:22
Provokace?

V našem domě žije cca 80% romů.....(asi 150 bytů), zatímco já se ráno řítím do práce, okolo je ticho po pěšině, když se s jazykem na vestě připlazím domů a vezmu si kafe na balkon ( v létě :-)), má romská sousedka na mě volá : " vy se máte stejně nejlíp" - tak nevím...provokace?...ona nikdy nepracovala, manžel má superba a noční "pracovní dobu". No to je jedno, podstata věci: přišly dávky, je rachot, vaří se, pije se, veselí se a to nahlas, ať všichni vědí, že na to máme. Po dvou dnech poslouchám pod okny pokřikování s dotazem , jestli někdo nemá aspoň stovku....a další den je zase rachot, ale tentokrát ne z veselení, ale z hádek kvůli penězům, mlácení manželky (někde asi i manžela), brek dětí, přesuny celých davů lidí z jednoho bytu do druhého, třískání dveří.......Obdivuju to sebevědomí, když už žiju z práce někoho jiného, tak to alespoň nestavím na odiv., ale je to přesně obráceně, o to víc jsem hlučný, jen ať všichni vědí....Provokace?

0 0
možnosti
JO

klukjakpuk

22. 12. 2010 8:38
Re: Provokace?

Ale vždyť o tom zde autor už dobrou čtvrthodinu hovoří, Mlho... On s tím přece nesouhlasí! Karma.R^

0 0
možnosti
R0

RodoDendron 0002

22. 12. 2010 8:01
Karma

R^

0 0
možnosti
S

Shear_5

22. 12. 2010 7:11
Plné hrnce a značkové hadry

... na to normální pracující člověk s 15-20tis. hrubého prostě nemá... Kde na to berou? To stačí to nakradené železo a jiné kovy + sociálka?

Jinak hezké, mě to přijde, že se trochu stydíte, ale to já za část svého závistivého národa taky:-)

KarmaR^

0 0
možnosti
M

mira778

22. 12. 2010 7:21
Re: Plné hrnce a značkové hadry

presne tohle jsem chtel napsat. me spis prijde ze maji plnej hrnec burtgulase ale pravda je ze cikani vetsinou kouri macka nebo velbloudy. a kde na to berou ty o kterych psal tady pan? mensina maka poctive(taky jsou takovy) a ta vetsina pase slapky (kolikrat svoji zenu), krade nebo obira svoje vlastni lidi(lichvari) atd. a verte vim o cem mluvim. ale ta nejvetsi cast je hrozne chuda a zije ze socialky a ze sberu kovu a kradezi po obchodech. vzdyt kdyz nekde vidite cikany tak nikdy nic nemaj porad nekde sedi na lavicce a premysli koho obrat.

0 0
možnosti
K1

kodl 12

22. 12. 2010 7:01
Romská mentalita?

Opravdu hezký napsáno,jenom že autor nějak pozapomněl na důležité fakty,které se týkají stravy.

1) Vietnamci tloustnou ze suché rýže.

2)Američane z hamburgru.

2)Češi z vepřo knedlo zelo

Vietnamský národ je národem trhovců,kterým se v ČR velice daří,český národ u těchto trhovců pracuje a nakupuje levné a nekvalitní zboží,zřejmě to bude z myšlení do budoucna a finanční gramotnost. Má někdo pocit že by se z Romů stali trhovci a že by se obchodu dařilo? Myslím že by takový stánek obešel kdekdo.Vždyť Romy nezaměstnají ani některé firmy a neostýchají se při pohovoru vyslovit: Vy jste určitě romského původů,že ano? Ano jsme romského původů! Pak se nezlobte,ale náš významný klient,si nepřeje zaměstnávat Romy.Pravda je jedná,že se musí každý jednotlivec probojovat sám,ale k tomu musí být vytvořené podmínky,které by neomezovali uchazeče o zaměstnání,jen pro jeho původ.Romského uchazeče o zaměstnání,se ani nikdo nezeptá,jaké má vzdělání či pracovní schopnosti,jako v případě s hora uvedeném.

0 0
možnosti
T

tromoua

22. 12. 2010 8:20
Re: Romská mentalita?

Malem jste me rozplakal.Kdyby jste cestoval jako ja,tak by jste zjistil,ze cikani jsou velice dobri a schopni obchodnici.Napriklad ve Spanelsku jednodenni kocovne trhy ovladaji prave "gitanos".Bez jakychkoli problemu si v urcity den na urcitem miste povolenem radnici postavi v 7 hodin rano stanek s cikloliv a od 8-14 prodava.Zaplati 3 eura za 1 metr delky stanku,vykrikuje propagaci sveho zbozi,zpiva,bavi se a prodava.Ve 14 hodin se zase zbali a jede jinam.A jestli by Vas zajimalo proc to dela,tak proto,ze Spanele cikany financne nepodporuji.Inu nouze naucila Dalibora housti,tak proc by je nemela naucit postarat se o sve rodiny,kdyz uz ,jak rikate,miluji sve deti,ze ano.

0 0
možnosti

giovanninero

22. 12. 2010 6:46
Zde nevýhodná mentalita

Autor má zřejmě pravdu a popsal skutečnost jaká je. Tato mentalita je snad dobrá pro lovce, žijícího v teplých krajích, ne však pro moderního Středoevropana. Nedokázal by pan Horváth poradit, jak na to, aby se Romové změnili? Vždyť i Maďaři zde žijí relativně krátce (2,5 krát déle jak Romové?) a mentalitu změnili v mnoha směrech tak, aby v těchto krajích mohli žít podobně dobře, jako třeba Češi nebo Sasové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik