Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bullterrier.se.zase.smeje@seznam

30. 5. 2010 11:01
Víte, co by mě zajímalo?

Jak poznáte cikána, aby jste mohl říct, "ano, místo bylo pro cikána, zaměstnavatel má slevu na dani"? V občance to není, každá evidence byla potírána. Pokud to tedy bude jen na podkladě toho, že někdo přijde a řekne "já jsem cikán", jak zajistíte, aby to byl skutečně cikán a ne podvodník? Podle barvy pleti, například od určitého odstínu do jiného? Co když do něj zapadne i někdo, kdo podle vás cikán nebude? Na úřadu se to dá ještě poznat podle decibelů a děcek kolem, ale co když to bude třeba zakřinutý jedinec, který má jen dvě děti? Pak už to nebude cikán? Dokud se nevyjasní toto, jsou jakékoliv úvahy zbytečné. Dnes to funguje u dotací tak, že je to na slovo. "Zastupuji cikány", "tady máš deset milionů", ale jak to bude moci vykazovat zaměstnavatel?

0 0
možnosti
J

Johannh

30. 5. 2010 11:06
Re: Víte, co by mě zajímalo?

Je opravdu nutné chytat autora za slovo? Píše tu z pohledu Cikánů, tak ho prvotně zajímá přínos pro jeho etnikum. Jasně ale také psal o dlouhodobě nezaměstnaném... Myslím že je dobré článek přečíst, pochopit smysl a pak reagovat. A poselství článku mi přijde dost jasné a hlavně pro moji zem nadějné.

Ostatně jako jeden z mála si všímá nebezpečí práce načerno.

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

30. 5. 2010 18:19
Re: Víte, co by mě zajímalo?

Ano, je to nutne. A nejen autora. Od te doby, co "resime" Romy se tu hraje ta divna hra, ze je kdosi diskriminuje, ze jsou tak ci onak znevyhodnovani, naopak se prijimaji ruzna opatreni na jejich podporu, ale pritom pojem Rom neni nikterak definovan. Podle platnych zakonu si muze kdokoli zvolit jakoukoli narodnost nebo nabozenstvi, nebo taky ne. Muzete se prohlasit treba za Eskymaka.

Akorat, jak ukazal ten pripad zrzaveho studenta, co se prohlasil Romem, aby dostal prispevek na pocitac a nakaslali mu, vec neni tak jednoducha.

Osobne bych podminovala jakakoli opatreni ve prospech Romu, popripade jakekoli stiznosti na diskriminaci  tim, ze zadatele/stezovatele budou mit uvedeno v obcance "narodnost romska".

Kdyz ne, tak nic - jde o Cecha, jako kazdeho jineho...

0 0
možnosti
J

Johannh

31. 5. 2010 13:25
Re: Víte, co by mě zajímalo?

Možná by stálo za to, aby jste si pročetla nejen článek, ale i autorovo odpověď v tomto vlákně. ;-)

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

1. 6. 2010 13:12
Re: Víte, co by mě zajímalo?

To jsem samozrejme cetla - ale to, nac poukazuji, to nijak neresi.

Ostatne, kdyby autor chtel zduraznit, ze se mu jedna o vsechny osoby s problemem najit zmestnani, mohl to dat do prvni vety, ne?

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

30. 5. 2010 11:12
Re: Víte, co by mě zajímalo?

Zaměstnavatele se týká specifikum problematicky zaměstnatelný jedinec. No a to jsou ti kteří dlouhodobě nepracují a jsou nyní bez všech prac. návyků. Moje doměnka je že v této skupině nějací Romové budou, ale ta etnicita nehraje roli pro zaměstnavatele od vybírá z lidí kteří jsou v evidenci spoustu let. To, že apeluji na část  občanů z této početné skupiny nezaměstnaných neznamená, že bych na ostatní zanevřel, anebo jedny upřednostňoval na úkor druhých. Klidně napíšu v podobném duchu o seniorech, či jiných národnostních skupinách. Teď však reguji na situaci která se týká Romů .

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik