Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ruce pryč od Děčína, pseudoaktivisté

Takže jsem si otevřel na internetu Deník Referendum s vidinou načerpání objektivních informací v té záplavě on-line bulváru to byl doposud můj elixír vyváženosti a pravdivosti. Celkem natěšený jsem se začetl do komentáře slečny Čonkové  (Sousedské vztahy ohrožené nenávistí: Ty černá hubo, co tady děláš?), který pojednává o drsné reakci majitele pozemku v Děčíně, po té, co mu do zahrady „přepadl“ sedmiletý chlapec. Autorka sama píše, že poskládala vedle sebe výpovědi, aniž by je hodnotila. Myslí navíc, že právě tak získáme obrázek.

 Úplně nadržený, jsem se začetl chtivý záplavy objektivity, až jsem se na konec musel opakovaně přesvědčit, zda nečtu Blesk, nebo Aha. Popis kauzy, incidentu jako takového a následného vývoje, je fakt až zábavný. Opomenout, že chlapec dle vyjádření vlastníka zahrady na jeho pozemek letos přepadl již po čtvrté je docela subjektivní od paní sběratelky výpovědí. Expresivní citace paní Plevové na adresu Romů v komentáři Čonkové nechybí „No co s nima, já bych to střílela na potkání. Cikán bude vždycky Cikán.“. Postrádám však vyjádření pana Plevy v tom slova smyslu, že mu bylo vyhrožováno v průběhu incidentu zevnitř sroceného davu Romů a to cituji “ Bílá mrdko, podřežu Vás, vypálíme Vám barák….“ To nějak z objektivního článku na stránkách DR vypadlo, ačkoliv na místě byla vytěžena osoba, dle popisu, která se těchto rasistických výhrůžek měla dopustit. Autorka si stěžuje, že PČR, respektive její vyšetřovatelé na OOPČR Děčín nepostupovali při výslechu korektně, když matku a syna vyslýchali v pozdních nočních hodinách, když byl chlapec unaven. Jenže oznámení na linku 156 Městské policii bylo učiněno v 20:10 hod., hlídka na místo dorazila neprodleně, po té co došlo k poučení matky nezletilého chlapce a jejím právu podat trestní oznámení projevila tato zájem a využila služeb Asistentů prevence kriminality, kteří ji doprovodili v 22:00 hod., na OOPČR Děčín, kam přišla z vlastní vůle v tuto pozdní hodinu podat trestní oznámení. V rámci objektivity, bych toto vysvětlení očekával v komentáři na serveru DR.

Trestní oznámení na Plevovy za jejich nepatřičné počínání vůči sedmiletému romskému chlapci bylo teda podáno a Orgány činné v trestním řízení konají. Pro mě osobně je tabu za takového stavu věci cokoliv komentovat a vyčkám, jak se bude vyvíjet přípravné řízení.

Deník Referendum si, už nepřečtu a dávám si ho do stejného paměťového šuplíku jako Parlamentní listy. Komentář slečny Čonkové totiž udělal z komára velblouda, subjektivně a úmyslně neuvádí celou pravdu a je evidentně v lize mezi články o dobitých břeclavských mladících, prchajících romských pokladnících, atp.

Jako Děčíňák, rodilý a v třetí generaci v tomto městě žijící lokální patriot zabřednu do subjektivního soudku. Demonstrovat, tak jako inkriminovaný komentář, na příkladu Děčína celospolečensky rozšířený a veskrze nechutný anticiganizmus, je tak stupidní jako to demonstrovat na příkladu vzájemného soužití v České Krumlově. Děčín není extra vlajkovou lodí parádního romsko – českého soužití, ale není tu tak zle jako jinde. A pokud bych měl osobně nějak místní vztahy shrnout, tak slovy přítele Venci z MP Děčín, se kterým se znám nějakých 30 let a občas si najdeme pár minut pohovořit, letmo o nějaké konkrétní události, která právě hýbe naším regionem. Naposledy někdy před měsícem na parkovišti u Magistrátu, Venca hlásí svým nezaměnitelně upřímným a zemitým hlasem: „ Hele tady je problém s těma novejma, co se chovaj jak hovada, my ty svoje starý místí Cigány známe ty jsou v pohodě a když něco, tak si to vyříkáme…..“ To je celý Vašek, politicky nekorektní každým coulem, ale upřímně rovný za všech okolností. Vhoz Romů do jednoho pytle a anticiganizmus ve své klasicky nechutné podobě, bych skutečně v Děčíně nehledal.

Znám všechny Romy v Děčíně, shodou okolností i matku napadeného chlapce. Hodná ženská, mám rád její rodinu, vždy když mám možnost tak se dám do řeči s kýmkoliv z jejich sester, sestřenic, většinu z nich považuji za dobré kamarádky. Je mi velice líto, že se stali právě tito lidé aktéry tohoto incidentu, ale domnívám se, že věc je v rukou policie a vášně by se měli mírnit a nikoliv jitřit. Pochopitelně, pokud by měla matka napadeného chlapce pocit, že byla zkrácena na svých občanských právech, například postupem policie, či jinak a rozhodla se využít služeb naší organizace, zejména právní poradenství, tak jsme k dispozici. Naše sídlo i kontakt na nás je v Boleticích veřejně známý. Když se tak nad tím, ale zamýšlím, musím suše konstatovat jako profesionál, že pokud by naopak ten samý dojem nabyla například rodina Plevových s tím, že se stali obětí rasové nesnášenlivosti a útoku z nenávisti, ze strany boletických Romů, tak bych je s naším právníkem zkontaktoval také.

text původně pro můj blog na aktualne.cz

Autor: Drahomír Radek Horváth | pátek 11.7.2014 21:26 | karma článku: 13,52 | přečteno: 951x
  • Další články autora

Drahomír Radek Horváth

Nevím jak se k tomu postavit

Nejsem paranoik, nepaušalizuji, lidi posuzuji podle kvality charakteru a nikoliv podle barvy kůže, toleruji jiné názory, jiná náboženství, jiné sexuální orientace, atd.

21.7.2015 v 7:26 | Karma: 25,03 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové jsou zlatý důl

V první řadě bych nerad, aby vznikl dojem, že Romové obecně jsou sociálně vyčlenění a že jejich/naše integrace do společnosti se týká celé jedné národnostní menšiny občanů ČR. Mnozí z nás jsou integrováni do společnosti.

11.7.2015 v 11:04 | Karma: 34,07 | Přečteno: 1883x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Romové, ukažte laskavost a solidaritu!

My Romové jsme právoplatní občané České republiky a jako tací, krom práv a povinností z toho vyplývajících, máme také (nebo bychom měli mít), jisté soucítění se všemi spoluobčany tohoto státu, kteří právě v těchto dnech zažívají nejhorší životní období. Tisíce lidí v této zemi bylo ohroženo na zdraví a majetku a spousta z nich přišla v důsledku živelné katastrofy o veškerý majetek, nebo o jeho velkou část. Tito lidé jsou nyní odkázáni na pomoc svého okolí a na míře solidarity všech lidí bez rozdílu etnicity, kteří mají srdce na správném místě. Romové, prosím vás ukažte všem, že jste to právě vy, kdo má srdce a dovede pomoci v nouzi.

8.6.2013 v 12:19 | Karma: 36,56 | Přečteno: 5376x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

My a oni

Facebook je plný svinstva to je známá věc. Je však s podivem, že nechutnosti se tam dělí na ty, které jsou přijatelné, vtipné a humorně parodující a na ty ostatní. Jádro pudla však vězí v tom, že pokud se to přímo netýká mé osoby tak je mi to vuřt a jestli se to trefí do nějaké skupiny vůči které, mám nějakou zjevnou, nebo latentní zášť, vůči které cítím nevraživost, tak se tomu směji a sdílím na svou stránku jak smyslu zbavený. Urážky a hanlivé texty dostaly svůj etnický kabátek a tím pádem také řadu obhájců.

17.4.2013 v 20:08 | Karma: 15,89 | Přečteno: 856x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Radek Horváth

Krátká předvolební úvaha

Tak tu máme volby a romské autority se předhánějí v apelu na romského voliče, aby svou účastí v nadcházejících volbách, byl tím pomyslným jazýčkem na vahách. Jako skeptik se obávám povolební statistiky, která bude opět vyčíslovat romskou neúčast, respektive chabou volební účast. Mě skutečně hlavou vrtá otázka: „Proč mnozí Romové nevolí?“

6.10.2012 v 17:45 | Karma: 15,31 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik